Ovo je intenzivni tečaj u trajanju od 20 punih sati (10 susreta x 120 minuta), namijenjen je učenicima 8. razreda OŠ koji žele pristupiti prijemnom ispitu u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD).

Ovaj likovni program odvija se isključivo individualno i podrazumijeva poduku vezanu za svladavanje vještine crtanja u geometrijskoj  perspektivi s jednom i dvije točke nedogleda i slikanja tonskom modelacijom. Radi se o programima koji će biti zastupljeni na prijemnom ispitu: crtanje stolca i slikanje tonskom modelacijom.

Program ovog ubrzanog tečaja prilagođen je pripremama u  “zadnji čas”; što znači da ste prilično  kasno donijeli odluku o tome da vaše dijete želi  upisati ŠPUD (npr. javili ste se u travnju ili svibnju  a prijemni je obično sredinom mjeseca srpnja).

U tom slučaju morate biti svjesni da vježbe crtanja i slikanja  koje su predviđene ovim programom moramo proći ubrzanim tempom i nikako ne može biti isto kao kad bi dijete krenulo na pripreme godinu dana ranije. (Idealno vrijeme za započeti s pripremama je kad dijete krene u 8. razred OŠ).

Obzirom da dosta vježbi nećemo stići obraditi na  nastavi, vaše dijete će dobivati i likovne zadatke koje će morati napraviti samostalno kod kuće.

Brzina kojom ćemo proći gradivo ovisi o tempu rada, odnosno brzini kojom vaše dijete crta/slika i brzini kojom će usvojiti likovne pojmove u praksi. To znači da će nekom djetetu trebati manje, a nekome više da usvoji principe mjerenja omjera, sagledavanje proporcija tijela u prostoru i njihovo prenošenje na plohu…itd…(Napomena: U crtanju nema požurivanja, dijete radi svojim tempom).

Ubrzana poduka održavat će se u travnju i i svibnju 2021. U mjesecu lipnju poduka se  ne održava.

Ukoliko želite svoje dijete upisati u redoviti tečaj crtnja i slikanja koji uključuje i pripreme za upis u ŠPUD, sve informacije potražite na istoj ovoj web adresi ali u rubrici  “Tečaj crtanja i slikanja za osnovnoškolce i mlade”.

U likovnom radu krećemo od jednostavnijih prema složenijim crtaćim zadacima što znači da najprije učimo sagledavati proporcije dvodimenzionalnih oblika (2D) i njihovog prenošenja na plohu našeg papira (2D), a tek onda se hvatamo u koštac sa problemima sagledavanja proporcija trodimenzionalnih oblika u prostoru (3D) i njihovog ispravnog prenošenja na dvodimenzionalnu plohu (2D).

Program obuhvaća dva dijela: crtanje i slikanje.

I. CRTANJE 

  • Da bismo nešto ispravno nacrtali moramo naučiti kako nešto vidjeti. Naučit ćemo razliku između gledati nešto i vidjeti nešto (ovo je ključ za svladavanje vještine crtanja). Spoznat ćemo kako nas mozak vara i naučit ćemo kako tome doskočiti. Mi vidimo uglavnom ono o čemu nešto  znamo. Jednostavnim crtačkim vježbama kod učenika se osvještava ovaj fenomen.
  • Učimo što su omjeri, proporcije i viziranje.
  • Učimo kako pravilno smjestiti crtež u format papira.
  • Učimo sagledavati pozitivan i negativan prostor plohe.
  • Učimo crtati grafičkom modelacijom.
  • Crtamo na temelju promatranja tijela u prostoru / crtež stolca u linearnoj perspektivi s jednom i dvije točke nedogleda.

II. SLIKANJE 

  • Učimo vrste boja (Oswaldov krug boja)
  • Učimo što su to lokalna boja i ton.
  • Učimo mehaničko miješanje boja.
  • Učimo slikati  tonskom gradacijom i  tonskom modelacijom.

DINAMIKA DOLAZAKA NA TEČAJ:

Prema dogovoru.

KOLIKO LIKOVNIH SUSRETA SADRŽI OVAJ PROGRAM?

10

KOLIKO TRAJE JEDAN LIKOVNI SUSRET?

120  minuta (2 puna sata).

UKUPNA CIJENA (10 x 120 min) =  4.000,00 kn

Ove cijene primjenjuju se od 1. ožujka do 31. svibnja.

Na ovu cijenu nema popusta.

DA LI JE U CIJENU UKLJUČEN MATERIJAL I PRIBOR ZA RAD?

Sav potreban likovni materijal i pribor za rad su osigurani i uključeni su u cijenu tečaja.

Svi likovni radovi koji nastanu na tečaju, ostaju učenicima.

DA LI SU U CIJENU UKLJUČENI PISANI MATERIJALI ZA RAD?

Učenici će nakon svake svladane likovne cjeline, putem elektroničke pošte, dobivati pisane materijale (opis likovnog rada,  pojašnjenje pojmova iz likovne teorije.)

GDJE SE PODUKA ODRŽAVA?
Na adresi: Trg dr. Franje Tuđmana  5 / ZAPREŠIĆ

NAČIN PLAĆANJA:

Platiti se može u gotovini (osobno prilikom dolaska) ili uplatom na transakcijski račun.

(U cijenu nije uračuna PDV jer porezni obveznik nije u sustavu PDV-a)

PODATCI ZA PLAĆANJE PUTEM TRANSAKCIJSKIG RAČUNA SU:

VLASTAART – Obrt za umjetničko stvaralaštvo i podučavanje iz područja likovne kulture
Adresa: Trg dr. Franje Tuđmana 5, 10290 Zaprešić
OIB 96922098733  (Broj OIB-a upisujete u rubriku “Poziv na broj”, pod “Model” upisujete OO
Broj računa kod PBZ: HR62 2340 0091 1604 6142 6

Ponudu zatražite na adresi:  vlastapastuovic@gmail.com

ili me nazovite na broj mobitela 091 569 2847